marți, 3 iunie 2008

O zi de cersetor


E soare afara.De aceea te si trezesti, caci te orbeste.Chemi servitoarea sa traga jaluzelele. Te dai joc din patul tau frumos, iar cu picioarele goale pe marmura de pe hol, dai fuga la bucatarie. Aici te asteapta un mic dejun copios, ca doar nu o fi angajat parintii tai miliardari un bucatar francez. Dupa ce mananci tot, te imbraci in uniforma de echitatie si pornesti spre grajduri. Pe drum alungi cersetorii ce cersesc la gardul tau.
Incepe ora de echitatie. La prima tura, totul merge bine; la fel si a doua, insa la a treia tura calul tau se sperie de ceva si te arunca de pe sa, tu cazand cu capul de o piatra.Dintr-o data totul se intuneca...
Simti dintr-o data ceva rece pe spate.Te trezesti pe o scandura mucegaita acoperit cu ziare si simti miros de mancare.Insa nu iti place, tu fiind obisnuit cu chestii rafinate.Dintr-o data apare in fata ta o femeie...e urata, iar primul tau gand e sa fugi...dar te calmezi si incepi a plange la auzul cuvantului : "fiule".Iti este frica, tremuri.In acel moment femeia iti arata o sticla cu apa maro si un burete rupt spunandu-ti sa te duci la lucru.
Usa se izbeste brusc.In camera apare un barbat inalt si cocosat, cu o barba lunga si nespalat, care incepe sa tipe la tine.Fricos din fire, tu fugi afara...Acum frica ta atinge punctul culminant... casa ta se afla in mijlocul gropii de gunoi a orasului.
Ramai pe loc.Vrei sa plangi.Dar nu apuci; barbatul acela iese din casa si vine in fuga spre tine.Din instinct o iei la sanatoasa printre mormanele de gunoaie.
Dupa o ora de fugit si de ascuns gasesti o iesire printr-un gard. Nu stii unde sa o apuci, dar la vederea unui semn de circulatie indicand "Centru" iti amintesti ca acolo trebuie sa mergi. Ajungi intr-un final in centru si te intampina niste copii.Sunt mai mari, mai murdari si mai zdrenterosi decat tine, iar cel mai mare vine la tine si se adreseaza cu "fratiorule". Te dezechilibrezi, cazi in fund si te inneci. Nu iti vine sa crezi...acum ai si frati...
Dupa ce iti revii, fratiorii tai iti explica ce ai de facut, cat de bine sa lustruiesti parbrizele si sa "ochesti" doar masinile "bengoase".
Pana seara, tu, baiat istet, ai adunat dublu cat toti fratii la un loc. Nestiind ca, tu care ai stras cei mai multi bani vei manca cel mai bine in seara asta, incepi sa mergi lejer pe langa fratii tai. O ploaie groaznica se starneste.La poarta gropii de gunoi primesti o lovitura puternica in spate.Tu cazi scapand banii din mana, iar cel care te-a lovit, si anume fratele cel mai mare, i-a banii si fuge cu ceilalti inainte.
Incepi si tu sa fugi dupa ei, dar durerea de spate nu te face mai rapid.Ajungi in casa, plin de noroi, iar femeia iti cere bani.Tu ii povestesti totul, dar te alegi cu o palma zdravana peste fata.Incepi a plange, mama crezandu-l doar pe fratele mai mare.Suparat ca tu nu vrei sa admiti ce spunea fratele tau, esti lovit de barbatul peste picior...POC....cazi in genunchi...POC...ceri indurare...POC....ai cazut din pat!...Groaznic cosmar ai avut! Acum multumestei lui Dumnezeu pentru ca ai un acoperis deasuora capului si niste parinti iubitori...

Felicitari! Tocmai ai trait O ZI DE CERSETOR!


de Topala Alexandru ( t0pix) ...

P.S. Capodopera mea :">

Niciun comentariu:

Powered By Blogger